088 - 86 59 399 ma-vr 09-22u
be commerce thuiswinkel waarborg
0
Bekijk uw winkelwagen
GRATIS verzending v.a. 50,00
Stapelkorting tot wel 12,5%
IKenIK.nl beloont haar klanten met STAPELKORTINGEN!

Bij IKenIK worden klanten die grote orders plaatsen extra beloond met korting welke kan oplopen tot maar liefst 12,5%. Dit geldt niet voor reeds afgeprijsde artikelen of i.c.m. andere kortingen.

Vanaf € 75,- orderwaarde ontvangt u
5% korting over uw bestelling

Vanaf € 125,- orderwaarde ontvangt u
7,5% korting over uw bestelling

Vanaf € 250,- orderwaarde ontvangt u
12,5% korting over uw bestelling

Meer informatie over ons topmerk Koeka

 

WARMTE & VEILIGHEID: TOG Ratings
In Groot Brittannië is het al een aantal jaren gebruikelijk om de isolatiewaarde van babybeddengoed te meten en vermelden. Deze zogenoemde TOG waarde is begin dit jaar ook in Nederland geïntroduceerd en kan een hulpmiddel zijn om te voorkomen dat je baby oververhit raakt.

TOG staat voor Thermal Overall Grade en is een maat om aan te geven in hoeverre dekens, slaapzakken, inbakerdoeken, kleding etc. lichaamswarmte vasthouden. Hoe hoger de TOG waarde, hoe moeilijker warmte door de stof kan ontsnappen. En hoe lager de TOG waarde, hoe meer warmteverlies. Om daarin een goede balans te vinden kun je de TOG waarden van kleding en beddengoed bij elkaar optellen. Als hulpmiddel, niet als wet.

Om je baby veilig en comfortabel te laten slapen kun je ongeveer 3 TOG aanhouden bij een kamertemperatuur van 16-18 °C.

De TOG rating zegt iets over de warmte van een product. Het is belangrijk dat je baby het niet te warm of koud heeft. Met deze tog ratings of warmte-cijfers, kan je het juiste product kiezen afhankelijk van het seizoen en de omgevingstemperatuur. Hoe hoger het nummer hoe warmer het product is.

Een baby regelt zijn temperatuur vooral via zijn hoofdje. Het hoofdje van een baby is in verhouding bij de rest van zijn lichaam redelijk groot en beslaat 20% van het lichaamsoppervlak. Bij een volwassene is dit 9%. Hierdoor koelen baby’s sneller af dan grotere kinderen of volwassenen. Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet goed op temperatuur houden. Doe een baby de eerste maand 1 laagje meer aan dan jezelf.

Testen op TOG waarde gebeurt in Nederland door TUV Rheinland in Enschede, een onafhankelijk testinstituut. Dit instituut geeft de volgende TOG waarden als richting:

24-27 °C

< 1.0 TOG

21-23 °C

1.0 – 2.0 TOG

10-20 °C

2.0 – 3.5 TOG

 

IKenIK.nl  heeft verschillende Koeka dekens in haar assortiment. De dekens hebben verschillende diktes, zijn gemaakt van verschillende materialen en op verschillende manieren. 

Zoals al eerder aangegeven geeft de TOG waarde aan in hoeverre de warmte ontsnappen kan door de stof van de deken. Onder de verschillende Koeka dekens staan de TOG waardes en is te zien dat de Oslo deken veel warmer is als de Antwerp bijvoorbeeld. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de temperatuur buiten het bedje van uw kindje, welke deken u het best kunt kiezen.

Bij IKenIK.nl wordt de Oslo (ook doordat de achterkant zo heerlijk zacht is en dit een zwangere mama erg aanspreek) deken het allermeest gekozen. Zowel voor zomer als winter baby’s.

Succes met kiezen!

 

WAAROM EEN BADSTOF HOES OVER DE MAXI COSI?

De Florence hoes van Koeka is een badstof hoes die voor diverse baby autostoelen (maxi-cosi) te gebruiken is. 
Het is een hoes die voor uw baby prettig is bij warm weer omdat hij vochtopnemend is, zodat uw zoon of dochter minder last heeft van de warmte. Zweet uw kindje heel erg als het zonnetje schijnt dan kan een kring in de stof van de bekleding van de maxi-cosi ontstaan. Een hoes voorkomt dat. Daarnaast beschermt de hoes ook tegen vuil en kan een ander kleurtje de maxi cosi weer als nieuw doen ogen. Even de hoes in de wasmachine doen en de autostoel is weer schoon en fris. Wederom praktisch want hoewel de bekleding van een autostoel vaak te verwijderen is, is dit voor de drukke mama’s en papa’s een heel stuk makkelijker. De hoes is geschikt voor een driepuntsgordel. 

De hoezen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar dus voor elk wat wils.

De samenstelling van het badstof is 90% katoen en 10% polyamide.

 

Is het te warm maar toch een beetje frisjes?.....

 

Het babydekje Antwerp is ontwikkeld voor de (Maxi-Cosi) baby autostoel. Wanneer een voetenzak te warm is om met je baby op pad te gaan, maar je het te koud vindt om zonder bescherming naar buiten te gaan, dan mag dit dekje niet ontbreken. Heerlijk zacht, comfortabel en beschikbaar in vele mooie kleuren.

Het dekje heeft een vastgezette zichtbare omslag. De bovenkant bestaat uit wafelstof, afgewerkt met flanel voor de omslag. De binnenkant is volledig flanel  en is licht gevuld met fyberfill, wat zorgt voor een mooie pasvorm. Doordat de onderkant is voorzien van elastiek; vormt het dekje zich langs de onderrand van het zitje. Aan de bovenzijde zitten twee Koeka koordjes. Hiermee kun je het dekje eenvoudig vastzetten aan de zijknoppen of aan de beugel.

 

De wafelstof en de flanel zijn beiden van 100% katoen, de vulling van 100% polyester.

De TOG-rating is 2.4 (zie artikeltje met uitleg over de TOG als u niet meer precies weet wat deze rating inhoudt)

 

Het dekje is in pasvorm geschikt voor:

  • Maxi-Cosi pebble
  • Maxi-Cosi cabrio fix
  • Maxi-Cosi citi
  • Cybex Aton
  • Stokke izi sleep
  • Stokke izo go
  • Mutsy exo safe 2 go

 

Een voetenzak, ……………….maar niet alleen voor in de Maxi-Cosi!

De baby voetenzakken van Koeka (Olso en Antwerp) zijn heerlijk voor uw kindje tot zeker een maand of zes!

De bovenkant van de voetenzak bevat klittenband waardoor er een mutsje gecreëerd kan worden. De openslaande flap bevat een touwtje dat je wat strakker kan trekken voor meer comfort.

 

Nu wordt deze voetenzak vaak afgebeeld voor gebruik in de Maxi-Cosi maar…..

Deze heerlijke voetenzak is ook heel geschikt voor gebruik als slaapzak in de kinderwagen reiswieg bak. Uw kleintje valt er heerlijk in in slaap. Niets geen gedoe met dekentjes instoppen in de kinderwagen en matrasjes die daardoor omhoog komen.

En als u uw kindje dan slapend wilt over tillen in de autostoel, (of juist andersom uit de autostoel in de wandelwagen) dan is dit natuurlijk makkelijk want de gordels kunnen zo door de gleufjes die daarvoor zijn aangebracht.

Deze voetenzak is geschikt voor een driepuntsgordel.

 

Hoewel het misschien niet zou worden verwacht is de Antwerp een warmere voetenzak dan de Oslo variant. De TOG rating is 3.4. De Osla heeft een rating van 2.8.